284 творби се състезават за голямата награда на Националния поетичен конкурс „Жената - любима и майка”

284 творби се състезават за голямата награда на Националния поетичен конкурс „Жената - любима и майка”

284 поетични творби се състезават за голямата награда на осемнадесетото издание на Националния поетичен конкурс „Жената - любима и майка” в Свиленград. Стиховете са пристигнали от цялата страна, подадени от общо 134 поети в две възрастови категории.

Победителите определя жури, оглавявано от председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов и членове - поетите Боряна Станева и Атанас Звездинов.

Наградите ще бъдат връчени на 10 март от 15 часа на тържествена церемония, традиционно провеждана в шато „Катаржина Естейт” – Мезек. Голямата награда и статуетката на конкурса осигурява постоянният спонсор на събитието бизнесдамата Елена Манолова. Традиционната си награда за насърчаване на талантливите деца на Свиленград ще връчи Дамски лайънс клуб „Свилена”.

Конкурсът е посветен на жената и се провежда ежегодно през месец март. Създаден е през 2004 година по инициатива на Елена Манолова, съпруга на кмета на Свиленград от 2004 до 2019 г. Георги Манолов. Нейната идея бе подкрепена от Съюза на българските писатели и през 2005 г. прерасна в национален форум.

Поетичният конкурс се организира от Община Свиленград, Съюза на българските писатели и НЧ „Просвета 1870”.

https://www.livechatalternative.com/