Сайтът е в процес на обновяване!

Авторски проекти на млади архитекти от Свиленград са представени в новата изложба в Арт галерията

Авторски проекти на млади  архитекти от Свиленград са представени в новата изложба в Арт галерията

Авторски проекти на млади  архитекти от Свиленград са представени в новата изложба, открита снощи в Арт галерията. Изложбата е първа по рода си и се организира от  Общината със съдействието на музея. Седем местни млади архитекти са предоставили свои проекти, някои от които вече са реализирани, а други предстои да бъдат изпълнени. Изложени са общо 49 табла с оригинални проекти на сгради и интериор. Участват:  Атанас Киризиев - с 16 табла - проекти на сгради на различни места в страната, Саранди Сарандиев – с 6 табла - проекти на сгради в района на Свиленград, Мартина Ковачева - 10 табла - интериорен дизайн, Кремена Киришева-Енезлиева - 4 табла - интериорен дизайн, Димитър Желев - 2 табла - проекти на сгради в Шефилд, Англия, Мартин Веселов - 7 табла - проекти на сгради в Шефилд, Англия, Цветелина Куманова - 4 табла - проекти на сгради в района на Свиленград и в страната. 

Изложбата откри кметът на общината арх. Анастас Карчев. Той поздрави талантливите младежи за вceoтдaйнocтта им  ĸъм apxитeĸтypaтa, която е изкуство, изискващо време и труд, и им пoжeлa дa пpoдължават дa пpoмeнят и paзвивaт poдния гpaд и cтpaнaтa cи. Кметът покани младите архитекти да се включат в бъдещия международен конкурс за нов музей на Свиленград.

На събитието присъстваха дългогодишният кмет на общината инж. Георги Манолов, заместник-кметът Мария Костадинова, представители на Дамски лайънс клуб „Свилена” и Ротаракт, културни дейци, граждани.

Изложбата ще може да се види в Арт галерията до края на месец юли, след което таблата с проектите ще бъдат изложени  в сградата на Общинска администрация – Свиленград. След като стартира новата учебна година, изложбата ще се представи по училищата в общината.