До края на месец февруари е гласуването за Дядо-Кольовото дърво в международния конкурс „Европейско дърво на годината"

До края на месец февруари е гласуването за Дядо-Кольовото дърво в международния конкурс „Европейско дърво на годината

До края на месец февруари е гласуването в международния конкурс „Европейско дърво на годината“. В тазгодишното му издание България е представена от 350-годишния летен дъб от свиленградското село Студена, наречено Дядо-Кольовото дърво. Величественият дъб беше номиниран от Община Свиленград за участие и спечели българския конкурс „Дърво с корен 2021“. Така стана финалист в международното издание на инициативата, в което ще „мери корона“ с още 15 любими европейски дървета.

В конкурса участват общо 16 страни – Белгия, България, Великобритания (Шотландия), Естония, Испания, Италия, Латвия, Полша, Португалия, Русия, Словакия, Унгария, Франция, Нидерландия, Хърватия, Чехия. Историите и снимки на техните финалисти са достъпни на страницата на конкурса, където се провежда и гласуването – www.treeoftheyear.org. Гласуването е онлайн и се извършва чрез посочване на ел.поща и задължително избиране на две от дърветата финалисти. За да бъде гласът зачетен, той трябва да се потвърди чрез връзка, изпратена на ел.поща, от която е подаден.

Класирането в конкурса ще бъде скрито през последната седмица – от 22 до 28 февруари подаваните гласове няма да са видими. Така победителят ще остане в тайна до официалното му обявяване на церемонията по награждаване на 22 март в Брюксел.

 

Стъпки на гласуването:

Влизате на следния линк :https://www.treeoftheyear.org

Избирате две от дърветата финалисти - Дядо-Кольовото дърво и още едно, което прецените , като маркирате кръгчетата.

Посочвате ел.поща.

За да бъде гласът зачетен, той трябва да се потвърди чрез връзка, изпратена на ел.пощата, от която е подаден.

Потвърждавате на посочен в пощата ви линк.

Благодарим за подкрепата!

https://www.livechatalternative.com/