Сайтът е в процес на обновяване!

Хигиенни препарати и предпазни средства дари на общината Гората.бг

Хигиенни препарати и предпазни средства дари на общината Гората.бг

150 литра течен сапун, 50 литра дезинфекциращ препарат на хлорна основа, 2 000 броя ръкавици и 75 броя маски дари на общината Гората.бг - гражданска организация към Фондация "77". Дарението ще бъде използвано за подсигуряване на превенцията и дезинфекцията от COVID-19 на общинските обекти.

Гората.бг е инициатива, чиято основна цел е засаждането на нови гори и дървета за България. Засадени до момента са над 903 000 фиданки, в рамките на стотици събития и десетки кампании.

В периода на епидемия от  COVID-19  организацията има нова кампания "Здравето е в нашите ръце", защото вярва, че най-доброто решение за инфекциозните заболявания е превенцията.  В рамките на кампанията се даряват от доброволци – физически лица и фирми, над 50 тона течен сапун, дезинфектанти, над 200 000 ръкавици, хиляди маски и други защитни средства. Те се разпращат до всички общини, нуждаещи се институции, социални центрове, организации и граждани. Всеки нуждаещ се може да участва, като заяви материали чрез интернет страницата www.gorata.bg и попълни  формуляра за заявки. Всеки, който има възможност и желание, може да дари средства, време или продукти.

Според СЗО и експертите заболяването, което промени живота ни, се предава основно чрез замърсени ръце и повърхности. Сега здравето буквално е в нашите ръце, когато сме социално отговорни, пазим себе си и другите, помагаме на цялото общество, заявяват от организацията Гората.бг.