Сайтът е в процес на обновяване!

Кметът арх. Анастас Карчев встъпи в длъжност

Кметът арх. Анастас Карчев встъпи в длъжност

         Новият кмет на община Свиленград арх. Анастас Карчев,  новоизбраните общински съветници и кметовете на селата Студена, Момково, Левка и Капитан Андреево  положиха клетва на тържествена церемония в голямата зала на Общинска администрация - Свиленград. Пред областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова те се заклеха да спазват Конституцията и законите на страната, във всичките си действия да се ръководят от интересите на хората и да работят за тяхното благоденствие. С тайно гласуване общинските съветници избраха за председател на ОбС- Свиленград адвокат Таня Коларова. Архиерейският наместник отец Константин, отец Георги и отец Димитър отслужиха водосвет за благоденствие.

             В първото си приветствено слово кметът Анастас Карчев заяви: Cĸъпи cвилeнгpaдчaни, нaяcнo cъм, чe пo-лecнoтo минa, a нaй-тpyднoтo пpeдcтoи. Xopaтa пoвяpвaxa в дyмитe ми. Ceгa e мoй peд дa пpeвъpнa тeзи дyми в peaлнocт.

     На тържеството присъстваха досегашният кмет на Свиленград инж. Георги Манолов, народният представител д-р Георги Станков, общински служители и много граждани.

        Съветниците и кметовете получиха подарък – книгата „Градът на коприната - история на Свиленград 1912-1944”. На кметовете Манолов и Карчев заместник-кметът Мария Костадинова подари колажи с посвещения за благодарност, приемственост и успех. В този момент цялата зала стана на крака и аплодира Георги Манолов.

        В кметския кабинет  Манолов предаде на вече встъпилия в длъжност кмет Анастас Карчев печата на общината. Арх.Карчев изненада дългогодишния кмет на Свиленград и любител на колоезденето с подарък – учреден на негово име клуб Велоакадемия. Манолов получи благодарности за работата си от група тинейджъри, родени в годината, когато за първи път стана кмет. Заедно с колегите си той засади дръвчета пред сградата на Общинската администрация, символи на четирите му мандата управление на община Свиленград.