Сайтът е в процес на обновяване!

Кметът арх. Карчев връчи наградите „Учител и Ученик на годината”

Кметът арх. Карчев връчи наградите „Учител и Ученик на годината”

         Кметът арх. Анастас Карчев връчи годишните награди „Учител и Ученик на годината” по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост. Тази година всички преподаватели и ученици, които бяха  номинирани от учебните и детските заведения, бяха наградени и получиха кристални плакети, грамоти и парични премии. Заради извънредната обстановка тържеството се състоя на три части  в малката зала на общината. В поздравите си към отличените кметът отбеляза големия принос на учителите за образованието и възпитанието на младите поколения, а на учениците пожела все така да се трудят и да постигат нови успехи. Заместник-кметът Мария Костадинова също поздрави учителите и учениците за справянето им в тежката кризисна ситуация поради епидемията от коронавирус, което показва, че предизвикателствата ни карат да се обединяваме и развиваме и реално да оценим важността на образованието и здравеопазването.

      В категория Училищно образование „Учител на годината” за 2020 г. от СУ „Д-р Петър Берон” е старши учител в начален етап Ваня  Иванова, от ПГССИ „Христо Ботев” е старши учител по английски език Алексия Лилянова, от I ОУ „Иван Вазов” е старши учител по български език и литература Огнянка Петрова, от ОУ „Любен Каравелов” е Елена Димитрова, преподавател в прогимназиален етап по биология, химия и физическо възпитание и спорт,  от ЦСОП „Стефан Василев” е старши учител предучилищна и начална  педагогика Зоя Христова – Михалева, от ОУ „Христо Ботев” с. Левка е старши учител по български език и литература Таня Колева, а от НУ „Христо Попмарков” е старши учител Катя Паскалева.

    В категория Предучилищно образование „Учител на годината” за 2020 г. от ДГ „Детелина” е Живка Георгиева, от ДГ „Зорница” е Мария Ташева, от ДГ „Радост” е старши учител Красимира Христова, от ДГ „Слънце” е главен учител Надя Николова и от ДГ „Снежанка” е старши учител Иванка Славова.

    „Ученик на годината” за 2020 г. от СУ „ Д-р Петър Берон” е Стефани Караначева в XII клас. „Ученик на годината” 2020 г. от ПГССИ „Христо Ботев“ е Нейко Нейков, специалност „Селски туризъм“ с интензивно изучаване на английски език. „Ученик на годината” 2020 г. от I ОУ „ Иван Вазов” е Дениз Илиев от II клас. „Ученик на годината” 2020 г. от ОУ „Любен Каравелов” е Зина Кирилова от VI клас. „Ученик на годината” 2020 г. от ОУ „ Христо Ботев” с. Левка е Мирослава Иванова в V клас. „Ученик на годината” 2020 г. от НУ „Христо Попмарков“ е Стефка Михайлова в IV клас. „Ученик на годината” 2020 г. от ЦСОП  „Стефан Василев” е Дилян Делчев в IX клас в професионална паралелка.

Повече подробности за дейността и успехите на номинираните, снимки и видео от събитието може да намерите във Фейсбук страницата Хуманитарни дейности  Свиленград.