Сайтът е в процес на обновяване!

Кметът арх.Анастас Карчев бе домакин на българо-турска работна среща на тема подготовка на доброволчески формирования и обмяна на опит

Кметът  арх.Анастас Карчев бе домакин на българо-турска работна среща на тема  подготовка на доброволчески формирования и обмяна на опит

Кметът на Свиленград арх.Анастас Карчев бе домакин на българо-турска работна среща на тема подготовка на доброволчески формирования в превенция на бедствия, възстановителни и спасителни дейности и обмяна на опит.

В срещата участваха председателят на Националната асоциация на доброволците в Република България д-р Ясен Цветков, Спиридон Александров от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, комисар Николай Вълчев – директор на Регионална дирекция ПБЗН – Хасково, главен инспектор Ивелин Тонев - началник на Районна служба ПБЗН – Свиленград, директорът на Дирекция "Проекти и програми" в ОбА - Свиленград Светлана Динкова. Със специална покана от кмета като гости присъстваха Али Алтъндал - ръководител за региона на град Одрин на AFAD - управлението на бедствия и извънредни ситуации и обучение на доброволци, и неговият колега Гюней Какат.

Основен акцент на разговора бе обсъждането на предстояща съвместна дейност за реализиране на различни идеи и проекти, подпомагащи развитието на доброволческите и гражданските формирования и обмяната на опит. Бяха обсъдени възможности за партньорско участие по трансгранични програми на организациите в Свиленград и Одрин със съдействието на асоциацията.

Д-р Ясен Цветков определи като образец за страната дейността на Доброволческото формирование към община Свиленград и връчи на кмета плакет за принос и заслуги при овладяване на горските пожари през 2021 г.

Гостите от Одрин разгледаха базата на Районна служба ПБЗН – Свиленград и се срещнаха с членовете на Доброволческото формирование. След това изгледаха презентация за създаването, целите и развитието на Националната асоциация на доброволците в Република България.