Сайтът е в процес на обновяване!

Кръгово кръстовище ще се изгражда на пътен възел Любимец-Свиленград - АМ „Марица”-Ново село

Кръгово кръстовище ще се изгражда на пътен възел Любимец-Свиленград - АМ „Марица”-Ново село

 

С кръгово движение ще бъде обезопасено кръстовището на републикански път Любимец - Свиленград с АМ „Марица” - Ново село. Агенция „Пътна инфраструктура” е възложила изработването на технологичен проект за подобряване и обезопасяване на организацията на движение в участъка на републикански път I-8 /Е80/ при км 363+350 с път II-88 /Любимец-Свиленград/ – граница Гърция и път II-89 Ново село-АМ „Марица”.  Изграждането на кръгово кръстовище ще създаде прецизна организация на придвижване с ясна вертикална и хоризонтална сигнализация и осигуряване на безопасност на участниците в движението. 

Така държавата изпълнява искането на община Свиленград за максимално обезопасяване на този пътен възел, при който се пресичат два скоростни пътя. През последните години местното население изразяваше обществено недоволство за трудното преминаване и честите катастрофи и пътни инциденти там особено при гъста мъгла и лоши метеорологични условия.

Община Свиленград инициира изграждане на кръгово движение и благодарение на държавата и Агенция „Пътна инфраструктура” това ще бъде изпълнено. Общината се ангажира да изготви проект и да реализира със собствени средства осветлението на новото кръгово кръстовище.