Любимецът на България - учителят по история Димитър Гилев получи поздравления и подарък от кмета на общината

Любимецът на България -  учителят по история Димитър Гилев получи поздравления и подарък от кмета на общината

С поздравления и специален подарък посрещна днес кметът арх. Анастас Карчев учителя по история Димитър Гилев, който спечели титлата „Любимец на България”. Свиленградският учител е най-обичаната личност в зрителската класация на Българската национална телевизия. Той събра най-много гласове сред победителите в 12 категории - спорт, музика, кино и театър, литература, медицина, наука, образование, мода, личности за пример, инфлуенсъри, популярни двойки. “Любимците на България” е мултимедиен проект на БНТ, който цели да определи най-обичаните съвременни българи. Кампанията започна онлайн и бяха събрани повече от 10 000 номинации. Учителят от Свиленград спечели в категория Образование, а при крайното гласуване за големия победител, той бе предпочетен от зрителите пред значими имена като Лили Иванова, дует „Ритон”, Мариус Куркински, Здравка Евтимова, Енчо Керязов и други.

"Честита награда в това престижно състезание, гордеем се с теб", каза арх. Карчев. За златната победа на младия историк и заради възхищението му от личността на Левски кметът му подари позлатена монетна колекция „Животът на Васил Левски“. 12 монети разказват за най-важните моменти от живота на Апостола. Изобразени са дните му на дякон и учител, знаменития лъвски скок, включването в освободителната борба и изграждането на революционна мрежа, предателството край Къкринското ханче, процесът и обесването.

"Благодаря за уникалния подарък, ще го споделям с моите ученици. Благодаря на общината, че оценява моя труд. Аз съм изключително щастлив от голямото признание на хората. Гордея се, че съм от Свиленград, обичам родното си място и затова останах да работя тук. Титлата „Любимец на България” е награда за Свиленград и победа за българското учителство", каза младият учител.

Димитър Гилев е на 28 години, преподавател е по история в СУ „Д-р Петър Берон“. Посветил се е на историята и я преподава с огромно желание и новаторски методи, за да възпита у своите ученици патриотизъм и гордост от величието на България. С различни проекти в интернет също работи за тази своя кауза и достига и до българите в чужбина.

https://www.livechatalternative.com/