Сайтът е в процес на обновяване!

Мажоретките на Свиленград са отново в челната тройка на Европа

Мажоретките на Свиленград са отново в челната тройка на Европа

Мажоретките на Свиленград за поредна година са в челната тройка на Европа. Те се завърнаха с престижната трета награда от 23-тото Европейско първенство по батън туърлинг и мажоретки, което се проведе В Италия, в курортното градче Линано Сабиадоро. По традиция момичетата представиха наградата си на кмета на общината Георги Манолов, като по този начин изразяват благодарностите си към него за голямата му подкрепа.
Преди повече от 10 години той бе човекът, който възроди мажоретния състав в Свиленград. С усилията на треньорския екип – Иванка Миткова, Петя Карагьозова, Цветелина Георгиева съставът печели многобройни награди и през последните няколко години се класира за Европейските първенства като част от националния отбор на България.
Тази година мажоретките се състезаваха в голямата възрастова група – джуниър при конкуренция с 2000 мажоретки от 14 държави, които имат изградена дългогодишна традиция и големи национални отбори в този спорт. Състезателките ни успяха да извоюват бронзовите медали, като с гордост застанаха след Хърватия и Чехия.