Сайтът е в процес на обновяване!

МБАЛ Свиленград получили финансиране от фонда „Обединени срещу COVID-19“

МБАЛ Свиленград получили финансиране от фонда „Обединени срещу COVID-19“

Още на първи кръг свиленградската болница стана част от големия списък с получили финансиране болници, общини и неправителствени организации.

МБАЛ Свиленград получи дарение в размер на стойност 10 000 лв. от Фондацията за закупуване на медицински консумативи, дезинфектанти и защитни средства за болничния персонал и доброволците.

Фонд „Обединени срещу COVID-19“ е създаден по инициатива на Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България, за да подкрепи местни общности в страната, пострадали от кризата с коронавируса.

След проведените вече два кръга за набиране на кандидатури, фондът подпомага общо 106 лечебни заведения, сред които и МБАЛ Свиленград, граждански организации, общини, читалища, както и социални инициативи на микро и малки предприятия от цяла България. С общо 961 493 лв. ще се осигурят медицинска апаратура, оборудване и защитни средства, необходими за обслужване на пациенти с коронавирус, а също така хранителни продукти, лекарства и защитни средства за самотни възрастни хора, болни,  деца, безработни, бедни и други уязвими групи.