Сайтът е в процес на обновяване!

На Богоявление в Свиленград 11 мъже се хвърлиха в Марица за спасяване на кръста

На Богоявление в Свиленград 11 мъже се хвърлиха в Марица за спасяване на кръста

На Богоявление в Свиленград се проведе традиционният ритуал с хвърлянето на кръста в река Марица. За спасяването на разпятието във водата скочиха 11 млади мъже. За 6-та поредна година най-бърз беше Дамян Костадинов.

Великият водосвет бе отслужен от архиерейския наместник отец Константин в съслужие с отец Георгий и отец Димитър. На ритуала присъстваха кметът на общината арх. Анастас Карчев, заместник-кметът Анелия Георгиева и общински съветници, които поздравиха победителя.

За безопасно провеждане на събитието в организацията участваха служители на Общинска администрация, екипи на полиция, пожарна и МБАЛ-Свиленград. Присъстващите на празника граждани бяха призовавани да спазват противоепидемичните мерки за носене на маски и избягване на струпвания.

След ритуала кметът и свещениците се отправиха към обновената по проект на общината сграда на  Социален център – Свиленград, където бе извършен водосвет. По традиция водосвет  за здраве и успешна работа бе изпълнен и в кабинета на кмета, и в цялата сграда на общината.