Над 50 деца между 6 и 11 години се обучаваха в лятната детска занималня към общината

Изображение 12182

Днес завърши лятната детска занималня, организирана за поредна година от община Свиленград и Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН). Занималнята се провежда през юли и август в Центъра по проблемите на детската личност в сградата на Общинска администрация.

Това лято над 50 деца на възраст от 6 до 11 години посещаваха заниманията. Те имаха възможност да запълнят ползотворно свободното си време през ваканцията със знания, игри и забавления, както и да осъществят нови приятелства. С тях работиха обществените възпитатели към МКБППМН, а малчуганите участваха активно във всички занятия и инициативи: четене и писане, рисуване и оцветяване, нареждане на пъзели, моделиране, различни ролеви игри, театрални постановки, гледане на анимационни и научнопопулярни филми, занимания по шахмат, домино, монополи и др.

Инспектор „Детска педагогическа стая“ Зина Гочева също за поредна година проведе курс на Детска полицейска академия, където децата се запознаха с работата на българската полиция и научиха много полезни знания за безопасно поведение в ежедневието, на кого да сигнализират при нужда и др.

На кратко тържество днес децата получиха сертификати за успешното завършване на лятната занималня.

https://www.livechatalternative.com/