Националният пленер „Нарисувани усещания” и „Фестивал в куфар” откриват празничната програма за Деня на Свиленград 5 октомври

Националният пленер „Нарисувани усещания” и „Фестивал в куфар” откриват празничната програма за Деня на Свиленград 5 октомври

 

За празника на Свиленград - 5 октомври, Общинска администрация, Исторически музей и Фондация "Музикална младеж", клон Свиленград с творчески директор маестро Кирил Търпов организират осмо издание на Националния пленер по изобразително изкуство „Нарисувани усещания” и съпътстващите го културни прояви от „Фестивал в куфар”. С тези събития стартира празничната програма по случай 110 години от началото на Балканската война и освобождението на Свиленград.

Пленерът ще се проведе в периода от 20 до 25 септември. В него участват десет художници – седем гостуващи и трима местни. Творческият процес ще се осъществява в Арт галерията и по забележителностите на града и района. В края на пленера готовите картини ще бъдат подредени в изложба, чието откриване ще бъде на 25 септември от 11 ч. в Арт галерията.

„Фестивал в куфар” ще се състои в същия период. Той включва няколко културни прояви:

20.09.2022 г., 18:30 ч. – Представяне на младия поет Владислав Ивов и неговата последна книга „Спомени” в Общинска библиотека.

22.09.2022 г., 10 ч. – Театрална работилница с д-р Антоанета Петрова – преподавател в департамент „Театър” на НБУ в голяма зала на Общинска администрация.

22.09.2022 г., Майсторски клас по поп и джаз пеене с д-р Илиян Парасков – преподавател в департамент „Музика” на НБУ ще се проведе в залата на Хорова школа - Свиленград, бул.”България”26, ет. 2.

22.09.2022 г., 19 ч. – театрална постановка „PLAYBACK” – Университетски театър на НБУ, департамент „Театър” ще се играе на откритата сцена пред Общинска библиотека

25.09.2022 г., 19 ч. – „Музиката е мечти, музиката е любов” – поп и джаз концерт на младия певец Ясен Неделчев на откритата сцена пред Общинска библиотека.

Националният пленер по изобразително изкуство „Нарисувани усещания” – Свиленград и съпътстващата програма „Фестивал в куфар” се провеждат с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Файлове:

AFISH.pdf AFISH.pdf

https://www.livechatalternative.com/