Сайтът е в процес на обновяване!

Община Свиленград отбелязва Националния ден на безопасността на движението по пътищата - 29 юни

Община Свиленград отбелязва  Националния ден на безопасността на движението по пътищата -  29 юни

Община Свиленград отбелязва  Националния ден на безопасността на движението по пътищата -  29 юни. Свиленград е една от общините, която се включи в националната инициатива на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ за отбелязване на датата като мярка за отговорно поведение и култура за безопасно движение по пътищата.

По предложение на областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова общината постави тематични билбордове на възлови места в града – на влизане откъм АМ „Марица” и в центъра на ул. „Васил Левски”, край площад „5 октомври”. Визията на билбордовете е разработена от Държавната агенция и акцентира върху някои от основните аспекти от безопасното поведение на пътя - поставяне на обезопасителни колани, безопасно придвижване на пешеходци, недопускане на разсейване от мобилни телефони и спазване на допустимата скорост на движение.

„С тази кампания искаме да апелираме още веднъж към участниците в движението да бъдат по-внимателни, по-отговорни и по-предпазливи на пътя. С настъпването на летния сезон се увеличава броят на пътуващите в границите на страната, както и транзитният трафик, което повишава броя на пътнотранспортните произшествия. От всички нас зависи да променим черната статистика на инциденти по пътя. Да запазим както своя живот, така и този на околните е отговорност на цялото общество и само заедно можем да го постигнем.“- заяви д-р Здравкова.