Общината ще довърши ВиК мрежата в кв. "Речните лозя" с финансиране от МРРБ

Изображение 12312

Община Свиленград получи финансиране от 660 862 лева за довършване изграждането на водопроводна и канализационна мрежа в кв. „Речните лозя”. Кметът арх. Анастас Карчев подписа договора с Министерството на регионалното развитие и благоустройството на официална церемония в София. С предоставените средства ще се извърши вторият етап от полагането на ВиК инфраструктура в този нов квартал на Свиленград и той ще бъде изцяло обезпечен с комуналната услуга. Общата канализационна мрежа е с дължина 1607 м, а съпътстващата я водопроводна мрежа е с дължина 1730 м.

В края на януари тази година с осигурено финансиране от МРРБ за 50% от проекта общината завърши първия етап, който обхвана инфраструктурата на половината от квартала. Сега, с получаването на втория транш предстои изграждането на втория етап.

Квартал „Речните лозя” беше включен в регулацията на града с приемането на Общия устройствен план на Свиленград през 2012 г. Общината изготви регулационен план и проект за изграждане на водопровод и канализация, който сега се реализира. Предстои проектиране за улична мрежа с асфалтиране, бордюри и улично осветление и ще се търси финансиране за изпълнението му.

 

Снимки: архив - първи етап на строителството

https://www.livechatalternative.com/