Сайтът е в процес на обновяване!

Общинският оперативен щаб информира за мерките във връзка с установения случай на заболял от коронавирус на територията на общината

Общинският оперативен щаб информира за мерките във връзка с установения случай на заболял от коронавирус на територията на общината

 Общинският оперативен щаб съобщава, че във връзка с обявения случай на заболял от COVID-19 на територията на община Свиленград е проведено епидемично проучване, при което е  установено, че кръгът на контактните лица се свежда до 4 човека. Те са доставяли храна, консумативи  и общували  със заболелия. На контактните лица са издадени  предписания за 14-дневна карантина.

 Мъжът, който е на 48 години, се е  завърнал  от Англия на 11.04.2020г  със самолет. Придвижил се е с  лек автомобил под рента  и  се е самоизолирал  в собствена селска къща. На 20.04.2020 г по повод на грипоподобни симптоми - температура, неразположение и суха кашлица, е потърсил медицинска помощ. Предвид епидемичната обстановка и фактът, че се е завърнал от рискова страна  веднага е организиран специализиран транспорт и хоспитализация в инфекциозно отделение. В момента той е в добро общо състояние.

Като профилактична мярка днес се извършва дезинфекция в селото, където се е намирало установеното лице.

Общинският оперативен щаб призовава жителите на община Свиленград да продължават да спазват стриктно всички препоръки за предпазване от разпространение на инфекцията от коронавирус.