Сайтът е в процес на обновяване!

Правителството отпусна на общината 3 855 000 лева за благоустрояване на бул. "България"

Правителството отпусна на общината 3 855 000 лева за благоустрояване на бул.

 

С постановление на Министерски съвет днес община Свиленград получи 3 855 000 лева. Правителството отпусна парите за основен ремонт на бул.“България“ в участъка от пл. “14 март“ до ул. “Цар Симеон Велики“ и изграждане на прилежащите съоръжения, площадки и паркоустройство.

Общината е готова с идеен проект за благоустрояването на главния булевард от 2013 г., когато се проведе архитектурен конкурс и бе избрано най-доброто предложение. Сега предстои провеждането на обществена поръчка за избор на изпълнител.

Проектът предвижда главната улица да стане модерна и красива пешеходна зона с  водни и светлинни атракции, детски площадки и озеленяване. Изпълнението на този проект е сред големите предизборни ангажименти на кмета на общината арх. Анастас Карчев.

Общо 20 889 000 лева отпусна правителството на общини в Хасковска област за реализиране на проекти за благоустрояване и ремонт на улична, пътна и ВиК инфраструктура, изграждане на паркова среда, спортни съоръжения и комплекси. „Въпреки трудното време работата в интерес на хората е основен приоритет и за централната, и за местната власт“, заяви арх. Карчев.