Премахване на незаконни постройки извършва общината

Премахване на незаконни постройки извършва общината

Премахване на незаконни постройки проведе днес община Свиленград. В акцията, която се ръководи от архитект Атанас Киризиев, участват Общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване” и представители на МВР, РЗИ, EVN, ВиК. Общината се е задействала по сигнали и жалби на граждани, съгласно Закона за устройство на територията за сгради пета и шеста категория.

Постройките са общо 8, намират се в местност Мумнево, над квартал „Простор” и са разположени върху земеделски земи на частни собственици и общински път.

Това е поредна акция на общината и от 2009 г. насам са премахвани периодично незаконни постройки. Няма да правим компромис при спазването на закона, заяви кметът на общината арх. Анастас Карчев. Дали сме достатъчно дълъг срок за доброволно премахване, като още миналата година изпратихме предупредителни писма. Ако има хора, които обитават постройките, те трябва да се върнат по адресните си регистрации. Всички имат лични карти и повечето са от други населени места.

В акцията днес са съборени три постройки, две са били премахнати по-рано доброволно, остават три, които са в предупредителен срок.

https://www.livechatalternative.com/