С финансовата подкрепа на кмета и общината ученик от Свиленград ще представи България на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин

С финансовата подкрепа на кмета и общината ученик от Свиленград ще представи България на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин

 

На редовна сесия на 26 април ОбС - Свиленград реши лекоатлетът Стелиян Гюзелев да получи финансова подкрепа от 2 000 лева за пътуване и участие на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин. Пребиваването на момчето в Германия в периода 17 - 25 юни 2023 година се поема лично от кмета арх. Анастас Карчев. 17-годишният спортист е един от четиримата атлети от отбора по лека атлетика, който ще представи България на най-голямото приобщаващо спортно събитие през годината. Председателят на ОбС Георги Еленков връчи знамето на общината на Стелиян и му пожела да го развее от почетната стълбичка.

Стелиян Гюзелев е един от четиримата атлети от отбора по лека атлетика, които ще представят България на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин през юни. Той бе избран в отбора след националното разпределение на квотите по спортове и по общини. Момчето е от Любимец и е ученик в 10 клас в Центъра за специална образователна подкрепа „Стефан Василев“ в Свиленград.

На сесията присъстваха директорът на ЦСОП „Стефан Василев“ Юлия Илева, класният ръководител Тотка Пачова и личният треньор и учител по физическо на момчето Илиана Иванова.

Националният отбор по лека атлетика за Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин‘2023 се състои от атлетите Стефка Екатеринова (16 г., Спешъл Олимпикс Разград), Мирослава Петрова (41 г., Спешъл Олимпикс Сандански), Станислав Иванов (19 г., Спешъл Олимпикс Добрич), Стелиян Гюзелев (17 г., Спешъл Олимпикс Свиленград). Национален треньор по лека атлетика е Димитрия Халилямова. На Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин ще участват повече от 7 000 атлети с интелектуални затруднения от 170 национални делегации.

https://www.livechatalternative.com/