Сайтът е в процес на обновяване!

С първа копка днес кметът арх. Анастас Карчев даде старт на реконструкцията на бул. "България"

С първа копка днес кметът арх. Анастас Карчев даде старт на реконструкцията на бул.

Кметът на общината арх. Анастас Карчев днес направи първа копка и стартира благоустрояването на централната улица на Свиленград – бул. „България”. Реконструкцията включва участъка от ул. “Цар Симеон Велики“ до пл. “14 март“. За периода на строителните работи обектът ще бъде поетапно затварян за преминаване.

„Това е дългоочакван проект от всички жители на Свиленград и приоритетен проект за моя мандат като кмет, каза арх. Карчев в началото на церемонията. Започнахме още през 2013 г. с архитектурен конкурс, направихме инвестиционен проект и миналата година успяхме да осигурим финансиране. Ще благоустроим централната градска част и тя ще се превърне в една модерна и красива пешеходна зона. Тук ще бъдат разположени няколко атракциона, кладенец с ротонда с изображения на видни местни личности, шадравани, светлинни инсталации, детски площадки и озеленяване. Ще се обособи централен площад, с който да се гордеем.”

На събитието присъстваха заместник-кметът Мария Костадинова, ръководният екип на общинската администрация, представители на фирмата изпълнител на строителството и на фирмата за строителен надзор, граждани и медии.