С пъстроцветно шествие по обновения бул. "България" Свиленград празнува 24 май

С пъстроцветно шествие  по обновения бул.

Празнично шествие в центъра на Свиленград бе кулминацията на тържествата по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и славянска книжовност – 24 май. В израз на  гордост от нашата славна история българската азбука е вградена по цялото продължение на обновената пешеходна част на централния бул. „България”, по който днес преминаха блоковете на всички учебни и детски заведения, спортни клубове, културни деятели, читалища, самодейни състави, Общинска администрация. Те бяха приветствани от кмета на общината арх. Анастас Карчев, заместник-кметовете Мария Костадинова и Анелия Георгиева, председателя на Общинския съвет Георги Еленков, общински съветници. По-рано официалните лица присъстваха на празничната литургия, отслужена в храм „Св. Троица” от архиерейския наместник отец Константин и отец Георги.

По традиция начело на шествието бяха портретът и иконата на светите братя Кирил и Методий, поверени в ръцете на отлични ученици от СУ „Д-р Петър Берон” и ПГССИ „Христо Ботев”. Тази година двете най-големи училища изпращат общо 107 зрелостници, които също дефилираха, поздравявани от насъбралите се жители и гости на Свиленград. За празничния дух се погрижиха Духов оркестър „Костадин Манов”, Детска хорова школа - Свиленград и Мажоретен състав “Изида-Свиленград”.

Днешното шествие по бул. „България” е първото след основния ремонт и модернизиране на центъра на Свиленград, чието официално откриване предстои.

https://www.livechatalternative.com/