Светлините на коледната елха в Свиленград ще бъдат запалени на 7 декември

Светлините на коледната елха в Свиленград ще бъдат запалени на 7 декември

 

Коледната елха в Свиленград ще грейне празнично на 7 декември пред сградата на общината. Светлините ще бъдат запалени на детско шоу, което ще започне от 17.00 часа. В него освен Дядо Коледа ще участва и известната водеща Кака Лара, която ще зарадва малчуганите с игри и забавни задачки. В празничната вечер със свои изпълнения ще се представят Детска хорова школа, певческите групи „Весели звънчета” и „Тракийска китка” и детски танцов състав „Свиленче” при НЧ „Просвета 1870”. Фойерверки ще озарят небето при запалването на светлините на елхата.

На 3 декември в село Мезек ще се проведе вече традиционният празник „Еко Коледа”, представящ на гостите и туристите домашно приготвени местни кулинарни специалитети.

Сред празничните мероприятия е награждаването на победителите в различните направления на общинския конкурс "Вълшебна Коледа", което ще се състои на 9 декември от 16.00 часа край елхата. Ще бъдат отличени най-добрите коледни рисунки, коледни играчки и украшения, най-красивият коледен кът в училище и детска градина, както и най- добре украсеното коледно дърво от градската среда на Свиленград.

На 10 декември от 11.00 часа с концерт на младите народни певци Деница Янкова и Веселин Василев е откриването на Коледния базар, разположен на Общинския пазар.

На 13 декември от 18.00 часа в Арт галерията е традиционната годишна художествена изложба на творците от Свиленград.

И тази година общината ще отличи най-добрите деца спортисти от спортните клубове в Свиленград на тържествена церемония в Спортната зала, която е обявена на 14 декември от 16.00 часа.

На 17 декември на Коледния базар е Празникът на виното, организиран ежегодно от Ротари клуб - Свиленград. От 11.00 часа ще започне надпреварата за най-доброто младо вино за годината сред местните лозари и винари.

В навечерието на Бъдни вечер, на 23 декември, празнично настроение ще създаде фолклорният коледен концерт на певчески и танцови състави в НЧ „Просвета 1870” от 18.00 часа.

През целия празничен месец всеки понеделник и сряда от 16.30 часа в Общинската библиотека за децата ще се четат приказки и прожектират коледни анимационни филми.

https://www.livechatalternative.com/