Тържествено освещаване на новата ДГ "Снежанка" се проведе в деня на основаването й преди 39 години

Изображение 14434

Новата сграда на детска градина „Снежанка” бе тържествено осветена днес, когато детското заведение отбелязва 39 години от основаването си. Церемонията се проведе в просторния зелен двор, а многобройните гости бяха посрещнати с песни и танци, изпълнени от възпитаниците на градината. На тържеството присъстваха кметът на общината арх. Анастас Карчев, заместник-кметът Светлана Динкова, бившите ръководители на Свиленград инж. Георги Манолов и Мария Костадинова, общински съветници, представители на строителната фирма „Еко Традексгруп” и други.

Църковният ритуал отслужиха архиерейският наместник отец Константин и отец Георги.

Директорът на детската градина Надежда Иванова отправи благодарности към кмета арх. Карчев, Общинска администрация и Общинско предприятие „Благоустрояване и озеленяване за ангажираността с проекта и реализирането му, както и към изпълнителя на строителството „ЕкоТрадексгруп“ АД. Тя благодари на колегите си от детските градини „Зорница“, „Радост“,  „Слънце“,„Детелина“ и детски ясли „Пролет“, които отвориха вратите си и осигуриха на учителите и децата от ДГ „Снежанка“ условия за работа през периода на строителството, а също и на своя екип за високия професионализъм.

Кметът арх. Анастас Карчев поднесе като подарък за новата детска градина медна кована икона за здраве и благоденствие. Той припомни как с приемственост и много упорита работа в продължение на 10 години общината измина дългия път от възникването на идеята и провеждането на архитектурен конкурс, до осигуряване на финансиране и изпълнение на сградата и отбеляза с благодарност приноса на много хора и специалисти. „Благодаря на всички, които  изтърпяха тежките години на строителство, но всичко си струваше. Това, което направихме заедно, ще остане за години напред”, каза арх. Карчев.

Новата ДГ „Снежанка” отвори врати през настоящата учебна година. В най-модерни условия тук се възпитават и обгрижват 110 деца от първа до четвърта възрастова група.

 

https://www.livechatalternative.com/