Третокласници питаха кмета как се управлява община

Изображение 11344

Какво работи кметът и как се управлява община научиха днес учениците от III а клас на Първо ОУ „Иван Вазов”. По инициатива на класния ръководител Веселина Чавдарова децата посетиха Общинска администрация- Свиленград  и се срещнаха с кмета арх. Анастас Карчев. Той отговори на многобройните им въпроси - как общината подпомага образованието, как се грижи за младите хора, какво е патриотизъм, какво би променил, ако беше дете и други. С голям интерес децата разгледаха кабинета на градоначалника и посетиха Центъра за обслужване на граждани и ГРАО, за да се запознаят с една част от работата на администрацията.

Третокласниците връчиха специални, изработени от тях, подаръци на арх. Карчев – медал ”Сърце” и албум „Свиленград през детските очи”. В него с цветни рисунки децата са изобразили свои идеи за развитието на града – да има зоопарк, ледена пързалка, болница за животни, небостъргач, още стадиони и площадки за игра и др.

„За детското въображение няма граници и ние, възрастните, трябва да се учим от вас, за да правим света по-добър”, обърна се кметът към малчуганите. Той им благодари за интереса към работата на общината и им подари книги и диск за историята и природата на Свиленград.

https://www.livechatalternative.com/