В акцията по почистване на Свиленград са събрани 7 тона отпадъци

Изображение 12274

Около 7 тона отпадъци са събрани в акцията по почистване на Свиленград на 9 септември. За поредна година общината се включи в националната кампания „Да изчистим България заедно”, която в Свиленград се състоя една седмица по-рано от национално обявената дата поради провеждането на традиционния есенен панаир.

На призива на общината се отзоваха и се организираха групи граждани, клубове, НПО. С помощта на работници и техника от Общинско предприятие „Благоустрояване и озеленяване” те почистиха различни терени и местности в града и околностите му.

Най-активно бяха обхванати зелените площи - на ул. „Кирил и Методий”, на ул. „Гео Милев”, зад магазин „Техномаркет”, зелените площи и междублоковите пространства в кварталите „Изгрев” и „Юг”, Градски парк и парк „Сухата река”, спортните площадки на ул. „Граничар”, района около парк „Младежки”, ромския квартал, кв.”Кап. Петко Войвода”, разклона за село Момково, местностите Борова гора и Якъка.

Извозването на събраните отпадъци от обществените райони и от домакинствата е организирано от общината и се извършва от общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване”.

https://www.livechatalternative.com/