Заместник-кметът Мария Костадинова бе наградена от НСОРБ и Фонд ФЛАГ за ефективно управление на общинските финанси

Изображение 11809

        Награда за принос в управлението и развитието на местните финанси получи заместник-кметът на община Свиленград Мария Костадинова. Признанието е от Националното сдружението на общините в Република България. Наградата й бе връчена на юбилейното издание на Националната среща на финансистите на общините, която се проведе от 29 до 31 май в к.к. „Златни пясъци“. На същия форум заместник-кметът Костадинова бе отличена с още една награда – от Фонд ФЛАГ за добро партньорство и ефективно управление на местните финанси.

        „Тези награди са признание за добрата работа на колегите от Дирекция „Бюджет и финанси”, както и на ръководството и експертите в цялата община. Можем с гордост да кажем, че като финансово управление се нареждаме сред най-добрите общини в България”, коментира Мария Костадинова.

        Националната среща на финансистите на общините, която се  се проведе за 25-ти път, е най-голямото и най-дългогодишното експертно събитие на НСОРБ, което през годините се утвърди като място за обмен на идеи и практики, за професионален и експертен дебат с представителите на централната власт, за формулиране на политики и търсене на нови решения за развитие и подобряване управлението на общинските финанси. Тази година във форума участваха над 340 експерти в областта на местните финанси, счетоводството, контрола и данъчната политика, кметове, заместник-кметове, представители на общинските съвети и финансови специалисти. Сред обсъжданите теми бяха подготовката на местните администрации за преминаване към и работа с единната европейска валута като една от основните предпоставки за плавното и безпроблемно въвеждане на еврото в страната; механизмите за работа на общините в условия без приет държавен бюджет; предложените промени в Закона за публичните финанси и актуални въпроси на бюджетното счетоводство; предизвикателствата на новите европейски политики и националните приоритети и др. В обсъжданията взеха участие представители на Министерството на финансите, Министерството на електронното управление, НАП, Сметна палата, ИА „Автомобилна администрация” и „Информационно обслужване“ ЕАД.

https://www.livechatalternative.com/