“Животът е изкуство” - изложба край Марица откри ученичката Милена Димитрова

“Животът е изкуство” - изложба край Марица откри ученичката Милена Димитрова

Изложба, наречена “Животът е изкуство”, представи ученичката от XII клас на ПГССИ ,,Христо Ботев”, Свиленград, Милена Димитрова. Картините бяха подредени на откритата сцена край библиотеката, на фона на стария мост на Марица. На откриването младата художничка бе поздравена от кмета на общината арх. Анастас Карчев. Събитието е организирано от Исторически музей - Свиленград.

Това е четвърта изложба на Милена. Чрез пъстротата в картините си тя открива себе си, като използва традиционни материали и различни техники и умело ги съчетава, за да изрази красотата в природата и живота. Новост в тази изложба е използването на техниката „дудлинк“ - рисуване с тънкописци. Обръща внимание на триизмерните картини, рисува с флуоресцентни бои, използва отпечатъци от истински листа, рисува стебла, като използва конец. В творбите й намират място бродерията и мънистата. Изложбата ще може да се види до края на месец март във фоайето на Общинска библиотека – Свиленград.

Своя интерес към изкуството Милена открива сама и 6 години посещава школата по рисуване и приложни изкуства към НЧ ,,Просвета - 1870” с ръководител Мария Кряскова. Първа самостоятелна изява пред местната публика момичето прави едва 14-годишно с изложбата “Цветни усещания”. Отново Историческия музей организира и следващите две нейни самостоятелни изложби: “Ритъмът на цветовете” - 2019 г. и “Вдъхновения от цветове”- 2020 г. През 2021 г. младата художничка представи своите творби в изложба и пред хасковска публика.

https://www.livechatalternative.com/