Световният шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев награди най-добрите спортисти на Свиленград за 2008 година

Световният шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев награди най-добрите спортисти на Свиленград за 2008 година Йордан Йовчев, един от най-успешните български гимнастици, носител на четири олимпийски медала, двоен световен шампион на земя и халки на първенствата на планетата и Живко Вангелов, световен и европейски шампион по борба, раздадоха наградите на най-изявените свиленградски спортисти на традиционния коледен бал, организиран от общината. Специални гости на тържеството бяха също заместник - председателят на Държавната агенция за младежта и спорта проф. Веселин Маргаритов и спортният журналист от БНТ Сашо Йовков.
Общо 150 деца и младежи, които членуват в различни спортни клубове и школи получиха подаръци, осигурени от общината. Седем от тях бяха отличени като най-добри спортисти на Свиленград за 2008 година:

Продан Йовчев, състезател на кик-бокс клуб „Тангра”. През 2008 г. Републикански шампион фулконтакт за младежи в Плевен; Републикански шампион Лоу-кик-мъже в Стара Загора; Трето място лайт контакт-мъже в град Дупница; Балкански шампион фулконтакт за мъже – Скопие; Второ място фулконтакт за мъже „Купа България” - Каварна и 3-то място на Европейското първенство фулконтакт в град Варна.

Живко Веселинов Сидеров - състезател по спортен бридж.През настоящата година сребърен медалист на 21 –то Европейско отборно първенство за младежи по бридж и 4-ти на първите световни игри в Китай.

Сашо Андреев, шахматен клуб “Свиленград-2004”. През 2008 г. участник на европейското първенство по шах. Републикански шампион по класически шах до 14 години. Републикански шампион за четвърти пореден път по ускорен шах. Републикански шампион по блиц. Завоювал Купата на България и станал втори на първенството на Република Черна Гора. Победител в първия Джуниър Мастърс, играл две партии на дъската и стола на Веселин Топалов. За успеха е поздравен и награден от легендата Борис Спаски. Сашо Андреев има покана от мениджъра на гросмайстор Веселин Топалов да тренира в неговия клуб.

Ева Милева от шахматен клуб „Свиленград-2004”. През настоящата година - участник на Европейското първенство по шах. Вицешампионка на Републиканското първенство по класически шах до 14 години. Вицешампион по ускорен шах и вицешампион по блиц. Първо място на международен турнир в Гърция и три първи места на междуобластни първенства.

Манол Михайлов, тенис-клуб „Свиленград”. Национален състезател в отбора по тенис до 14 год. През 2008 г. завоюва 11 титли, от които 6 първи и 5 втори места от престижни държавни и европейски турнири.

Николай Милков, състезател на Колоездачен клуб „Евроойл”. Спечелил 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал от републикански шампионати и участник в европейско първенство и в обиколката на България.

Миглена Милева от клуб по гимнастика „Александър Фотев”. Завоювала през годината 3 сребърни и 2 бронзови медала от многобой, на успоредка, прескок и греда.
https://www.livechatalternative.com/