Сдружение "Заедно за Свиленград" бе удостоено с приз "Дарител на 2008 г."

Сдружение Приз "Дарител на 2008 г." - за просперираща млада организация получи ГС "Заедно за Свиленград". Наградата бе връчена на специална церемония, организирана от Асоциацията на обществените фондации в България. Тържеството се проведе на 19 март т. г. в Стара Загора.
" Заедно за Свиленград" е нашето откритие за 2008 г. - заяви на церемонията председателят на асоциацията д-р Пламен Бързашки. - Това е едно сдружение, което без много шум, работи изключително качествено за благотворителността и подпомагането на младите хора в своя град."
Председателят на сдружението Мария Костадинова подари на асоциацията филм за свиленградските дарители от 30-те години на 19 в. до 1944 г. Филмът, чийто автор е журналистът Иван Чончев, член на сдружението, бе излъчен в края на м. г. на Вечер на благотворителността, организирана от "Заедно за Свиленград".
Непосредствено след церемонията по награждаването Асоциацията на обществените фондации в Бъгария предложи на "Заедно за Свиленград" да стане член на националната организация. В момента в асоциацията членуват над 10 фондации и сдружения от цялата страна.
https://www.livechatalternative.com/