Туристически и търговски комплекс ще се изгражда в района на ГКПП Капитан Петко войвода

Туристически и търговски комплекс ще се изгражда в района на ГКПП Капитан Петко войвода Обслужващ комплекс и зона за отдих ще бъдат изградени на границата ни с Гърция в района на ГКПП Капитан Петко войвода. Това реши на последното си заседание Общинският съвет на Свиленград, който прие да бъде учредено право на строеж чрез конкурс за изграждане на туристически и развлекателен център. Той ще бъде предназначен предимно за обслужване на наши и чуждестранни пътници, преминаващи през пункта.
Комплексът ще бъде разположен върху общински терен с площ 8 794 квадратни метра. Той ще разполага с павилиони за културно-информационни и туристически услуги, банков офис, застрахователно бюро, ресторант, кафене, бистро, както и магазин от типа травъл валю със застроена площ 324 квадратни метра. Предвижда се обектите в отделните корпуси да са обединени под един покрив. За улеснение на туристите ще има автомобилен паркинг с 47 места.
След изграждането на първокласния път Свиленград-Александруполис, който има пряк излаз на автомагистрала "Марица", се очаква значително увеличение на пътниците от България за Гърция и обратно. Отварянето на гръцката граница и прогнозите за оживление на пътническия поток провокират значителни инвестиции в района на ГКПП. В същото време държавата планира огромни средства за превръщането на намиращата се в непосредствена близост Свободна зона-Свиленград в модерна индустриална зона.

https://www.livechatalternative.com/