Инфраструктурните проекти – приоритет за Свиленград

dsc_0020.jpg Завършването на големите инфраструктурни проекти, по които усилено работим, е сред приоритетите в общинската капиталова програма, заяви пред журналисти кметът на общината инж. Георги Манолов. Това са: строителството на околовръстните пътища на града, цялостната реконструкция на една от най-големите градски улици – ул. “Граничар”, обновяването на детските площадки в детските ясли и градини.
Сред приоритетите кметът нареди и проектирането на нов общ градоустройствен план, който ще даде насоките за развитието на Свиленград за 25 години напред.
С не по-малка важност е подготовката на работни проекти за кандидатстване по програмата за развитие на селските райони. Съгласно заложеното в инвестиционната програма, се разработват проекти за водоснабдяването на селата, измъчвани от безводие всяко лято. Първият от тях ще е за най-голямото село в общината – село Студена. Кметът изтъкна, че приходите от продажби на общинско имущество се инвестират веднага в изпълнението на капиталовата програма на общината.

https://www.livechatalternative.com/