Обновената по проект на общината детска градина «Зорница» - номинирана за №1 по европрограма

dsci5493.JPG Обновената изцяло детска градина "Зорница" е номинирана за обект на годината по оперативна програма "Регионално развитие". Това съобщи в приветствено слово при откриване на обединеното детско заведение на 15 септември Ели Воденичарова, представител на Южен централен район за планиране към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В капиталния ремонт на сградата са вложени 1 483 691 лв., от които 999 329 лв. са от Европейския съюз. Финансовият дял на общината е 484 362 лв. или 33% от общата стойност на проекта "Европейски дом за нашите деца".
В това наименование се съдържа цялата философия за развитие на Свиленград, подчерта в обръщение към присъстващите кметът Георги Манолов. Той поздрави авторите на мащабния проект – специалистите от отдел «Местно икономическо развитие, проекти и програми» в ОбА и представителите на фирмите изпълнители за добре свършената работа.
Детска градина "Зорница" е построена преди 25 години. "След реновирането на сградата нашите възпитаници ще разполагат с несравнимо по-добри условия, отколкото преди. Извършен е цялостен ремонт на вътрешната и външната част и покрива, положена е топлоизолация и е направена пълна подмяна на дограмата, електрическата и ВиК мрежа. Градината разполага с чисто ново оборудване, кухненска част, малка спортна зала и санитарни възли. Всички помещения са измазани наново и боядисани в свежи тонове, дворът е разширен и озеленен, а площадките са оборудвани с нови игрови съоръжения", каза директорката на детския комплекс Смирлена Щeрева. В обновената градина са записани 160 деца от яслена до предучилищна възраст.
На празничния 15 септември 197 деца в Свиленград прекрачиха за първи път училищния праг. Общият брой на учениците в шестте общински училища за учебната 2009/2010 г. е 1988.


https://www.livechatalternative.com/