Олимпийската шампионка Румяна Нейкова ориса свиленградското бебе на 2009 година

Олимпийската шампионка Румяна Нейкова ориса свиленградското бебе на 2009 година Бебето Мартин от Свиленград - последното бебе на 2009 година, бе орисано днес от олимпийската шампионка Румяна Нейкова. Мартин се роди в последната минута на изминалата 2009 година и бе отличен в националната кампания «Бебе на годината».
Церемонията се проведе в деня на родилната помощ във фоайето на АГ отделението в МБАЛ - Свиленград със съдействието на екипа на списание „9 месеца” – организатор на националната кампания. Шампионката от Пекин Румяна Нейкова – орисница на бебета 2009, отправи своите благопожелания към малкия Мартин и му връчи символа на кампанията – сребърен медальон «Бебе на годината» и златно кръстче. Тя го ориса както се е родил с късмета си като последното бебе на 2009 година, така да надмине всички и да стане първи, да има нейния късмет и да прескочи още по-висока летва в живота.
Благопожелания към новородените деца в Свиленград и към Мартин отправи кметът Георги Манолов. Той пожела на бебе 2009 така, както сега направи известен Свиленград с раждането си, като порасне да го направи по - известен и от свиленградската снаха Руми Нейкова. Кметът връчи на родителите на Мартин – Пепа и Генчо Гюлеви, 1000 лева и възпоменателен сувенир от общината.
Гост на церемонията бе заместник-областният управител Румяна Въчева, която дари бебето със сребърна паричка с китайския символ на 2009 - годината на бика.
По традициите на Бабинден – майката Пепа Гюлева изпълни традиционния
ритуал. Тя поля с менче вода, за да измие ръцете на акушерката Софка Коларова и
на екипа, асистирал при раждането на сина й на 31 декември в 23.59 часа.
Болницата в Свиленград получи паметната табела «Бебе на годината» – символ на
кампанията, от д-р Антония Григорова – главен редактор на сп. „9 месеца”.


https://www.livechatalternative.com/