Наследникът на Марсо актьорът-мим Герасим Дишлиев благодари на свиленградчани чрез изкуството си

Наследникът на Марсо актьорът-мим Герасим Дишлиев благодари на свиленградчани чрез изкуството си Роденият в Свиленград актьор-мим Герасим Дишлиев ще подари свое представление на свиленградчани. На 14 май 2010 г от 18.30 ч на сцената в читалище “Просвета” той ще представи авторския си спектакъл “Монолог с куфар”.С тази постановка общината ще открие празничната програма по случай деня на българската просвета и култура – 24 май.
Предния ден, на 13 май, актьорът, известен като наследникът на Марсел Марсо, ще проведе открит семинар, на който ще сподели своя опит и умения с всички, които искат да научат повече за мимическото изкуство и неговите похвати – любители на театъра, ученици, членове на самодейните трупи и всички, които желаят да подобрят своето телесно присъствие на сцената - актьори, танцьори, певци, фокусници, музиканти.
С гастрола си в Свиленград Герасим Дишлиев, който живее и твори във френската столица Париж, изразява своята благодарност към свиленградчани за финансовата подкрепа, която му оказаха за участието му на прочутия международен театрален фестивал в Авиньон, провеждан ежегодно през месец юли. Там той ще представи същия спектакъл “Монолог с куфар”, който е посветен на родния му Свиленград. С решение на общинския съвет и със съдействието на кмета Георги Манолов бяха осигурени необходимите средства, дарени от общината, от местни фирми и граждани. Отново с благодарност към родния си град, Герасим Дишлиев, съвместно с Българския културен център в Париж, организира на 4 май вечер, посветена на Свиленград. На събитието са поканени представители на посолството ни във Франция, френски журналисти и дейци на културата, както и свиленградчани, живеещи в Париж.
https://www.livechatalternative.com/