Община Свиленград организира традиционната колообиколка за Деня на Европа – 9 май

Община Свиленград организира традиционната  колообиколка за Деня на Европа – 9 май За седма поредна година община Свиленград организира международна колоездачна обиколка в чест на Деня на Европа – 9 май. Стокилометровият маршрут преминава през България, Гърция и Турция. Стартът ще бъде даден на 9 май в 8.30 ч. от площада пред сградата на общината. Тази година колопробегът ще премине през ГКПП “Кап. Петко Войвода”- Кастанес, Гърция – Одрин, Турция и обратно по същия маршрут. В град Одрин е предвидено време за посещение на българската църква “Св. Св. Константин и Елена”. Празнична програма ще изнесат мажоретният състав и духовият оркестър на Свиленград.
Всяка година колообиколката събира любители на колоезденето от цялата страна. Към желязната колона се включват колоездачи от Гърция и Турция. Спортното събитие се провежда по идея на кмета на общината Георги Манолов.


ПРОГРАМА

830 – Старт пред сградата на Общинска Администрация – Свиленград
900 – ГКПП „Кап. Петко Войвода” – Орменион, Гърция
1100 – ГКПП Кастанес, Гърция – Пазаркуле, Турция
1200-1400 – посещение на църквата „Св. Константин и Елена”, Одрин, концерт на мажоретен състав при Община Свиленград и духов оркестър „Константин Манов” към НЧ „Просвета”, Свиленград
1400 – отпътуване от Одрин
1500 - ГКПП Пазаркуле, Турция - Кастанес, Гърция
1600 - ГКПП Орменион, Гърция - Кап. Петко Войвода”
1630 – Финал пред сградата на Общинска Администрация - Свиленградhttps://www.livechatalternative.com/