Кметът и председателят на Общинския съвет бяха гости на актьора-мим Герасим Дишлиев в Българския културен център в Париж

Кметът и председателят на Общинския съвет бяха гости на актьора-мим Герасим Дишлиев в Българския културен център в Париж Вчера в Българския културен център в Париж бе представен авторският спектакъл „Монолог с куфар” на свиленградчанина Герасим Дишлиев, известен като наследника на Марсел Марсо. Постановката бе видяна от свиленградчани, живеещи в Париж, френски журналисти и културни дейци, ръководители на българо-френски асоциации и фирми. Специални гости на събитието бяха председателят на Общински съвет - Свиленград Таня Коларова и кметът на Свиленград Георги Манолов. Община Свиленград финансира участието на талантливия мим на най-голямото театрално събитие в Европа – фестивала във френския град Авиньон. Кметът Манолов поздрави всички присъстващи и пожела успех на Герасим Дишлиев на фестивала.Той разговаря със свиленградчани, установили се в Париж, които бяха издирени и поканени на срещата от общината.
На презентацията в Париж близо стоте гости дегустираха вината на шато „Катаржина” в Мезек и месните деликатеси на фирма Сарандиев. Присъстващите проявиха интерес към забележителностите на Свиленград и региона. Паметниците на културата и природните дадености бяха популяризирани с рекламни материали, изготвени от общината. Музикален рецитал изнесе певицата Ирена Жекова. Акомпанирайки си на китара, тя изпълни български народни песни в нов модерен аранжимент.
https://www.livechatalternative.com/