Започва подмяната на водопроводната мрежа в центъра на Свиленград

dsci1590.JPG До месец започва подмяната на водопроводната мрежа в централната градска част на Свиленград. Тя ще бъде извършена от софийската фирма “Райкомерс конструкшън” АД. Дружеството спечели обществената поръчка, обявена от общината с най-ниска цена от 2 817 000 лева. На 15 юни изтече законоустановеният срок за обжалвания по поръчката, предстои подписване на договор с фирмата-изпълнител и стартиране на мащабния проект. Документи за участие в търга закупиха 48 строителни компании и консорциуми, 17 от тях подадоха оферти, до финала бяха допуснати 10, чиито оферти бяха отворени в присъствието на всички местни медии. Постигна се максимално добра цена, която ще ни позволи изпълнение на значителни подобрения в инфраструктурата на града, заяви кметът инж. Георги Манолов.
Ремонтните дейности се финансират от общината с облигационен заем от 5,5 млн. лева. След като се изплатят средствата за подмяната на водопроводната система, от тази сума ще останат 2,6 млн. лева, които общината предвижда да вложи в асфалтиране на улици и изграждане на нови тротоарни настилки. С част от средствата се планира асфалтиране на улиците в кв. Гебран, където бе изградена нова ВиК мрежа.
Следващата седмица, на 25 юни, от 10.00 часа, в общината ще се проведе обществено обсъждане за осъществяването на рехабилитацията и асфалтирането на улиците.
https://www.livechatalternative.com/