На 23 юни в Свиленград ще бъдат посрещнати мощите на двама светци

На 23 юни в Свиленград ще бъдат посрещнати мощите на двама светци На 23 юни в Свиленград ще бъдат посрещнати мощите на двама светци – Св. Игнатий Старозагорски и Св. Прокопий Варненски. Светините пристигат в България от Атон, Света гора и ще бъдат пренесени в Стара Загора и Варна.
По програма кортежът от Гърция ще пристигне на свиленградския КПП “Кап. Петко Войвода” в 14.00 часа на 23 юни, сряда, и ще бъде посрещнат от Старозагорския митрополит Галактион. Предвижда се свиленградчани, които желаят, също да се включат в посрещането, за да се поклонят пред чудодейните християнски реликви. Общината ще осигури на гражданите безплатен превоз до граничния пункт с автобуси, които ще тръгнат от площад “Свилена” в 13.00 часа. Автобусите ще се движат докато се превозят всички желаещи.
В Стара Загора светите мощи ще бъдат положени за поклонение в храм „Въведение Богородично", където ще бъде отслужена празнична вечерня. Храмът ще бъде отворен през цялата нощ на 23 срещу 24 юни. Посрещането на мощите във Варна е по повод честванията на 200-годишнината от рождението на Св. Прокопий Варненски. Там светините ще бъде изложени за поклонение от 24 до 26 юни.

https://www.livechatalternative.com/