Бинка Желязкова и Валентин Ангелов – почетни граждани на Свиленград

Бинка Желязкова и Валентин Ангелов – почетни граждани на Свиленград Родената в Свиленград режисьорка Бинка Желязкова и началникът на Районната служба Пожарна безопасност и спасяване главен инспектор Валентин Ангелов са новите почетни граждани на Свиленград. Те бяха удостоени със званието с решение на Общински съвет – Свиленград. На тържествена церемония на празника на града - 5 октомври, им бяха връчени отличията - почетният знак на Свиленград, удостоверение и икона. От името на Бинка Желязкова, отличена за изключителния й принос в българското кино и издигане авторитета на град Свиленград и общината в областта на изкуството и културата, подаръците прие нейният внук Андрей Кулев. Той записа в Почетната книга на Свиленград: Прекрасно първо идване в града на баба!
Главен инспектор Валентин Ангелов с изключително вълнение благодари на всички, които са му помагали и оценили заслугите му. Високото звание му бе присъдено за проявена смелост, себеотрицание и гражданска доблест за благото на общината и Република България. Той бе ръководител на българската мисия в помощ на Русия при овладяване на пожарите в района на руската столица Москва.
Празникът на Свиленград завърши на площад “Свилена” с танцов спектакъл на Мажоретен състав към Община Свиленград и градския духов оркестър “Костадин Манов”.
https://www.livechatalternative.com/