Да изчистим Свиленград!

Да изчистим Свиленград! В неделя, 10 април, ще се проведе традиционното за Свиленград пролетно почистване, организирано от общината. Тази година с мотото “Да изчистим Свиленград” общината се присъединява към националната кампания на bTV “Да изчистим България”. В годината, посветена на доброволческия труд, участие в почистването на различни райони на Свиленград вече заявиха младите хора от младежкия парламент и младежка организация “Изида – Юнак”. Те ще се погрижат за чистотата на зелените площи. Клубовете по футбол, ръгби и кикбокс ще чистят около спортните обекти, където тренират. От клуба по тенис треньорите и възпитаниците им ще почистят района около тенискортовете. Членове на сдружение “Инициатива за развитие” – Свиленград още в събота ще започнат почистването с уборка на екопътеката край село Мезек. Пенсионерските клубове, училищата и много фирми също ще се организират. Сред лицата на акцията е и фолкзвездата на Свиленград Милко Калайджиев, който обяви, че ще се включи в почистването на зелените площи в центъра на града.
Общинска администрация раздели града на 11 района, с определени отговорници от служителите. 12 сметосъбиращи коли ще извозват отпадъците. В деня на почистването на телефон 74 309 гражданите могат да се информират за движението на колите и да съобщават за струпване на готови за извозване боклуци.
Призовават се гражданите да събират отделно стари електроуреди, акумулатори, батерии и други, които ще се извозват от общинското предприятие до обособеното депо. За такъв вид отпадъци трябва да се съобщи на тел. 0886 330 071.


https://www.livechatalternative.com/