Сайтът е в процес на обновяване!

Кметът инж. Георги Манолов получи награда за развитие на региона от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България

Кметът инж. Георги Манолов получи награда за развитие на региона от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България

Кметът на Община Свиленград инж. Георги Манолов получи специалната награда на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България за вдъхновяващ визионер, дългогодишен ефективен кмет, променящ средата и стимулиращ развитието на региона. Отличието му бе връчено от вицепремиера на България по икономическа и демографска политика Марияна Николова на Седмите годишни награди на КРИБ в Хасково – „Гласът на българския бизнес”.
През последните 15 години инж. Георги Манолов се отличи като най-успешния общински ръководител, допринесъл за развитието на своята община и на целия регион с новаторски решения и упорита работа, постигнал уважение и респект в цялостната си дейност, стабилен стожер на реда, справедливостта и взаимопомощта в обществото ни, се казва в мотивите за наградата.
Неговият значим принос в развитието на бизнес средата в региона трудно може да се измери. Близо 120 млн. лeвa са вложени на територията на община Свиленград само от европейските фондове - това са средства, привлечени от екипа на кмета Манолов с активна работа по разработване и реализиране на проекти. Oбщинa Cвилeнгpaд е първа в област Хасково по усвоени евросредства нa глава oт нaceлeниeтo - 4982 лева. Отделно близо 50 млн. лева са вложени от национални програми и собствени капиталови средства. Показателен е фактът, че с активната си дейност в община Свиленград той е създал и предоставил възможности за работа и трудова заетост на над 550 фирми от Хасковска област и от цяла България от всички сфери на икономиката. При създадените от Манолов условия значително са нараснали инвестициите във всички сфери на стопанския и културен живот: туризма, хотелиерството, ресторантьорството, транспорта, селското стопанство, търговията и услугите, инфраструктурата, строителството и санирането, ВиК сектора, газификацията, опазването на историческото наследство, екологията, здравеопазването, социалните услуги, спорта, младежките дейности, културата, превенцията от бедствия и аварии. С активните усилия на кмета Георги Манолов Свиленград се превърна в един от центровете на трансгранично сътрудничество в област Хасково и в България.
Две фирми от Свиленград - „Хестея“ и „Лев Ойл“, също получиха награди от КРИБ - за „Социално отговорна компания - партньор на община”. Проф. Николай Вълканов - заместник-председател на Управителния съвет на КРИБ, връчи наградите на техните управители Христина Бойчева и Светлана Бакалова. Кметът Георги Манолов отбеляза в словото си щедрата благотворителна дейност на тези фирми за подпомагане на нуждаещите се, децата и спорта в общината. Организатор на събитието е КРИБ Хасково с председател Стефан Димитров. Присъстваха представители на бизнеса, кметове на общини, председатели на общински съвети, дипломати, учени икономисти и социолози.