БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ /БФСВ/ съвместно с ОБЩИНА СВИЛЕНГРАД, организират за 31-ви пореден път Национална спортна проява Световен ден на ходенето 2023.

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ /БФСВ/ съвместно с ОБЩИНА СВИЛЕНГРАД, организират за 31-ви пореден път Национална спортна проява Световен ден на ходенето 2023.

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ /БФСВ/ съвместно с ОБЩИНА СВИЛЕНГРАД, организират за 31-ви пореден път Национална спортна проява Световен ден на ходенето 2023. Световният ден на ходенето се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“ и е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 - 2024”. Проявата е под патронажа на министъра на младежта и спорта - г-н Димитър Илиев.

Регламент на лекоатлетически крос

  1. Време и място на провеждане.
  • Място – Старт – пред Медицински център I (Поликлиника)
  • Финал - при Спортна зала
  • Дата – 05.10.2023 г. /четвъртък/
  • Час – 11:00 часа.
  1. Програма.

Лекоатлетическия крос включва следните маршрути и разстояния:

  • 10:45 часа – регистриране на участниците в кроса, раздаване на значки от представители на Ротари клуб Свиленград, и номера за участие в томбола на финала.
  • 11:00 часа – I - XII клас; старт: пред Медицински център I (Поликлиника), по бул. „България”, посока Градски парк, завива се наляво по ул. „Камчия”, след хотел „Париш”, се завива наляво по ул. „Ненчо Христов”.
  • Финал: Спортна зала.

 

6. Награди.

За участниците в лекоатлетическия крос са предвидени значки и томбола, която се провежда с финансовия ресурс на Министерството на младежта и спорта.

 

  1. Официалната част ще се състои на 05.10.2023 г. (четвъртък) от 11:30 часа пред Спортна зала. Официално лице на спортната проява ще бъде Антон Пенчев – Ръководител на дейност „Спорт и туризъм”

В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

В Световния ден на ходенето, Българска федерация спорт за всички, предава като послание към Общините , призив за насърчаване на повече хората от всички възрастови и социални групи, към системни спортни занимания и здравословен начин на живот.

 

 

https://www.livechatalternative.com/