Националният поетичен конкурс "Жената - любима и майка" 2022 г. набира творби за участие до 4 март

ОБЩИНА СВИЛЕНГРАД,

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ПРОСВЕТА 1870”- ГР. СВИЛЕНГРАД И

СЪЮЗЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ

ОРГАНИЗИРАТ

СЕДЕМНАДЕСЕТИ НАЦИОНАЛЕН ПОЕТИЧЕН КОНКУРС

"ЖЕНАТА - ЛЮБИМА И МАЙКА"

В конкурса могат да участват творци, които не членуват в Съюза на българските писатели.Участниците ще бъдат разпределени в две възрастови групи: първа група – от 12 до 18 години; втора група – над 18 години.

Всеки автор може да участва с не повече от 3 поетични творби. Те се приемат до 4 март 2022 год. Могат да се изпращат по куриер, по поща, на електронен адрес или на място, на адрес:

гр. Свиленград, 6500, обл. Хасково

бул. „България” 69А

Народно читалище „Просвета 1870” – за поетичния конкурс

e-mail: [email protected]

тел. 0379 713 71

Необходимо е участниците в конкурса да изпратят следната информация: име на автора, възраст, пощенски адрес, телефон и e-mail за контакти, име на школа (училище, клуб), име на преподавател (ако при създаването на творбата са правени консултации с такъв). Творбите, предоставени на хартиен носител, е необходимо да бъдат копирани в 2 екземпляра. До участие в конкурса няма да бъдат допускани автори, изпратили неточна или непълна информация. Творбите ще бъдат оценявани от тричленно жури.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени и наградени на 11 март 2022 г. на тържествена церемония, която ще се състои във винарска изба “Катаржина Естейт”, с. Мезек от 15.00 часа.

Най-добрите творби ще бъдат отличени с грамоти, а победителите ще получат и материални награди. Класираният на първо място във втора възрастова група получава и специалната статуетка, символ на конкурса - „Утро” (автор Б. Бондиков).

https://www.livechatalternative.com/