Хандбален клуб "Свиленград"

handbalen_klub-1-20191218.jpg

Наименование:  Хандбален клуб „Свиленград”- гр.Свиленград

Вид Дейност: подготовка на състезатели /деца и жени / по Хандбал

Дата на създаване: м.юли 2014 г.

Управителен съвет: Ася Стоянова Райкова  

Треньори: Тефик Ахмедов Парафитов и Мария Георгиева Перчемлиева

История:
     Сдружение Хандбален клуб „Свиленград” гр.Свиленград е създадено през месец юли 2014 година   по идея на тогавашният кмет на община Свиленград инж.Георги Манолов и  проф. д.п.н. Веселин Маргаритов, Функционален декан на ПУ”П.Хилендарски”-гр.Пловдив и още 6 ентусиаста, като сред тях са Николай Колев и Никола Динков бивши състезатели по хандбал и радатели за този спорт.
ВЪЗРАСТОВИ   ГРУПИ :
Към момента хандбален клуб „Свиленград” има 4 отбора деца и 1 отбор жени. Картотекирани състезатели 121.

ПОСТИЖЕНИЯ  /УСПЕХИ/:
През 2019 година класирането на отборите на Хандбален клуб „Свиленград” е отлично. Отбора на жените в „А” Републиканска хандбална група се класира на 3-то място за спортно състезателната 2018/2019 г. На купа „България” жените отново завоюват 2-ро място. Стефка Агова и Кристина Миланова са включени в националния отбор жени по плажен волейбол.
   Девойки до 16 години са на челните места в Зона „Тракия”. Жаклин Петкова, Кристияна Димитрова и Асун Агуш са включени в разширения състав на Националния отбор на България до 17 години. 
    Девойки до 12 години 1-во място в Зона „Тракия”. Отличени са Анелия Дончева, Габриела Гудева, Мария Апостолова и Ивана Георгиева. Първо място на Държавен финал. На Международен турнир в Италия град Терамо с участие на 139 отбора от цял свят отбора отново се класира на 1-во място, след победа над отбора на Хандбален клуб „Изоля” от Словения.
    Момичета до 11 години 1-во място в Зона „Тракия”, наградени състезатели са: Весела Малянова, Моника Радева, Ива Георгиева и Росица Колева. Първо място на Държавен финал, където Росица Колева е обявена за вратар №1на България и е включена в златната седмица, отличени са също и Моника Радева, Весела Малянова и Симона Спасова.
   Хандбален клуб „Свиленград” за първи път бе домакин на финал на купа „България” за жени, и за втори път на Държавен финал за момичета до 11 години.

Адрес на спортната база, която клубът провежда спортно-тренировъчна дейност: гр.Свиленград, ул.”Ненчо Христов” №1 - спортна зала „Свиленград”
 
Лице за контакти: Ася Стоянова Райкова  
Телефон за контакти: 0886/000 743
ЕИК по БУЛСТАТ – 176733696
Email: [email protected]
FACEBOOK страница: ХК „Свиленград”

 

https://www.livechatalternative.com/